28 Ağustos 2013 Çarşamba

Ultrabook ve dizüstü (laptop) arasındaki farklar

Son zamanlarda yaygınlaşan ultrabookların sadece ince olduğu için farklı olduğunu düşünenler var ama işin aslı o inceliğin içindekiler. Tabi şunu baştan söyleyeyim dizüstü bilgisayarda 20 saniyede yaptığınız işlemi ultrabookta 2 saniyede yapmıyorsunuz yani öyle tamamen devrim niteliğinde bir şey yok ama az sonra değineceğim özelliklerdeki farklardan anlaşılacağı üzere ultrabook tabii ki daha iyi.

6 Ağustos 2013 Salı

Internet Explorer ile yeniden

Son 1-2 yıldır Internet Explorer tahtını rakiplerine kaptırmıştı. Ücretsiz olan rakipleri Mozilla ve Chrome'a göre geri kalmasının birçok nedeni vardı. Özellikle hız konusunda baya geriydi ve bu çoğunlukla espiri konusu bile oldu. Fakat Internet Explorer herhalde "yıkılmadım, ayaktayım" demek istiyor ki yeni sürümünü yakın zamanda çıkaracak.



4 Ağustos 2013 Pazar

3 boyutlu yazıcılar

              Bilgisayarla tanışmam 90'lı yılların başında oldu. O zamanlar bilgisayar daha çok iş dünyası içindi ve ufak tefek uygulamalar ile ev kullanıcılarına da hitap etmeye başlamıştı. Bilgisayar ve sarf malzemeleri çok pahalı idi. Yazıcılar da şimdiki gibi gelişmemişti ve fiyatları da çok pahalıydı. Tabi teknoloji geliştikçe, tüketim arttıkça ve buna paralel üretim arttıkça fiyatlarda ucuzladı ve teknolojinin alınabilirliği arttı.

3 Ağustos 2013 Cumartesi

Android'in yeni sürümü yayınladı

Özellikle mobil cihazlarda devrim yaratan Android kendini yeniliklere kapatmıyor ve sık sık sürüm güncelliyor. 4.2 sürümünün üstüne 4.3 sürümünü çıkarmış bulunmaktadır tabi bu sürümün cihazlarda yaygınlaşması ise 1-2 ayı düşüncesindeyim. Yeni sürümde kamera arayüzü, bluetooth ve wi-fi seçenekleri üzerinde durulmuş ve bu seçeneklerin özellikleri geliştirilmiştir. Daha fazla bilgi için ;

2 Ağustos 2013 Cuma

Sporda endüstrileşme, bilişimleşme

Bilişim her alanda boy göstermektedir. Bunun aksini savunan kişi herhalde yoktur. Örneğin sporda. Spor kulüplerinin endüstrileşmesi ülkemizde yenidir. Fenerbahçe ile başlayan bu endüstrileşmeye diğer kulüpler de katılmıştır. Spor kulüpleri sadece spor malzemelerinde değil bilişim sektöründe de baş göstermeye başladı ve ben buna bilişimleşme dedim. İnternet hatları, GSM hatları, cep telefonları gibi hatlara girdiler. En son Galatasaray tablet üretimine de girdi.


1 Ağustos 2013 Perşembe

Facebook'tan 'embed' kod hizmeti

Birçok sitede olan bitenler başka sitelerede ayrıca yüklenmeden o siteden kaynaklanarak başka site ya da platformlarda yayınlanıyor. Mesela Youtube'da izlediğiniz bir videoyu indirip sitenize yüklemeye gerek kalmadan Youtube'un 'embed' yani gömme kodu ile sadece bir kod cümlesi ile Youtube üzerinden paylaşabilirsiniz. Ve bunun gibi bir çok site var. Facebook'ta bu kolaylığı yeni hizmete soktu. Facebooktaki paylaşımların üzerindeki ok tuşuna bastığınızda "embed" seçeneği çıkması lazım fakat ne zaman tam olarak hizmete geçecek bilmiyorum. Daha önce videolarında bunu yapıyordu fakat şimdi her paylaşımda olacakmış.