27 Aralık 2013 Cuma

Smart Guard Protection Kaldırma

Yine bir sahte yazılım karşınızda. Bilgisayara bulaştığında ismine bakınca güvenlik programı olarak göreceğiniz bu program aslında tam tersi zararlı bir yazılımdır

25 Aralık 2013 Çarşamba

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tablet Dağıtım Töreni

6. sınıflar için tablet dağıtım töreni gerçekleşti. Kocaeli Fuar merkezinde gerçekleşen
törende her ilçeden birkaç okulun seçilip velilerin de davet edildiği törende köpük gösterisi illüzyon gösterisi ve Doğa Koleji öğrencilerinin tabletleri enstrüman olarak kullandığı bir müzik ziyafeti oldu.

23 Aralık 2013 Pazartesi

Windows 8'e Başlat Menüsü Ekleme

Windows 8 kullanıcılarının en büyük sıkıntısı görev çubuğunda başlat menüsü olmaması.Bunu çözmek için birçok program var. Kendi kullandığım programı sizlerle paylaşacağım. 

15 Aralık 2013 Pazar

Facebook şehirleri karıştırdı, İzmir yerine Adıyaman ...

Facebook kişi profillerinde yaşadığı yer ya da memleketi İzmir olarak kayıtlı olanların yerine Adıyaman çıkıyordu. Ben de baktım gerçekten öyle. 

12 Aralık 2013 Perşembe

Diski biçimlendir sorunu

Elinizde bir taşınabilir disk var ve bilgisayara her taktığınızda "Diski biçimlendir" uyarısı veriyor ve "Şimdi biçimlendirmek istiyor musunuz" diye soruyor. Evet butonuna tıklarsanız biçimlendirme yapar fakat disk içindeki bilgileriniz önemliyse sakın evet butonuna tıklamayın.

6 Aralık 2013 Cuma

Powerpoint Tasarım Şablonları

Sunum yazılımlarında üst sıraları tutan Microsoft Office Powerpoint'te sunumları etkili bir şekilde hazırlamak için gerekli kuralların en önemlilerinden biri görselliktir. Sayfaların zeminine desenler ve renkler uygulamak görselliği değiştirmektedir. Bunu Powerpoint'in menü çubuğundan Tasarım bölümündeki tasarım şablonlarından yaparız. Burada sınırlı sayıda şablon vardır. Fakat internette arattığınızda ücretli ücretsiz bir sürü tasarım bulabilirsiniz. 

1 Aralık 2013 Pazar

Google görsellerde resim ve fotoğraf arama

Bazen bir fotoğrafla ortalığı karıştıranlar, bazen de kandıranlar oluyor. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan fotoğraflar bazen sahte olabiliyor ya da ilgili konuyla alakası olmayabiliyor. Bazen siyasi, bazen reklam amaçlı ve bazen de bilinçsizce paylaşılıyor. Bunlara kanmak ya da kanmamak elimizde. Nasıl mı? O zaman bu yazımı okuyun.