15 Eylül 2014 Pazartesi

Samsung Tablet Resetleme

Samsung Galaxy Tab serisi tabletlerde şifre unutma, herhangi bir sebepten dolayı açılmama ya da bir sorunun düzeltilememesi durumunda resetleme işlemi yapılması genelde sorunları çözüyor. Resetleme, fabrika ayarlarına döndürme ya da format atma olarak da söylenebilir. Samsung Galaxy Tab format atma işlemlerini aşağıdaki fotoğraflarda detaylı olarak görebilirsiniz.


Bu resetleme işleminde Samsung Galaxy Tab 7" tablet denenmiştir. Diğer Samsung tabletler için de aynı olabilme ihtimali vardır. Bu işlemi yapmadan önce bir kaç uyarıda bulunmak gerekir. Bunlardan biri yapılacak işlem sonrası tüm kişisel verileriniz yani fotoğraflar, müzikler, videolar, uygulamalar silinecektir. Diğer bir uyarı ise tabletin şarjının iyi durumda olması gerektiğidir. Aksi takdirde fabrika ayalarına dönme sırasında şarj biterse işin içinden çıkılamayacak durumlar doğurabilir. O zaman farklı yöntemler denemek gerekir.

Resetleme aşamaları;



Tablet kapalıyken açma-kapama ve ses kısma düğmelerine aynı anda basınız.

Tablet açıldıktan sonra açma-kapama düğmesini bırakın ve logo çıktıktan sonra da tuşlara basmayı bırakın.
Karşınıza aşağıdaki resimdeki gibi ekran çıkacak. Burada ses tuşları ile menüde hareket edip "wipe data / factory reset" yazan yere gelin ve sonra açma-kapama tuşuna basın.

Bu sefer listede çıkan "yes - delete all users data" yazan yere gelip açma-kapama tuşuna basarak format atma yani fabrika ayarlarına döndürme işlemini başlatıyorsunuz.
Bir süre aşağıdaki ekran görünüyor ve resetleme işlemi sürüyor.
İşlem bittikten sonra tekrar menü karşınıza geliyor ve burada "reboot system now" yazan yerde açma-kapama tuşuna basarak tableti yeniden başlatın ve tablet ilk gün ki haline dönsün.


Eğer tabletiniz çalışıyor ve işleyişinden memnun değilseniz ve bu şekildeyken fabrika ayarlarına dönmesini istiyorsanız. O zaman tabletin ayarlar kısmından "Yedekle ve sıfırla" kısmına tıklayın ve sırasıyla "fabrika ayalarına sıfırla", "cihazı sıfırla" ve "tümünü sil" seçeneklerini seçin ve tabletiniz sıfırlansın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder