18 Şubat 2015 Çarşamba

Youtube ve SS

Başlığı görünce belki "ne alaka" diyeceksiniz ama iki tane s harfi ve Youtube arasında çok güzel bir ilişki var. Bu ilişki özellikle Youtube videolarını indirmek için birçok yönteme başvuranların çok işine yarayacak diye düşünüyorum. Şimdi bu "ss" ile video indirme ilişkisini sizler için anlatayım ki diğer yöntemler zorunlu olmadıkça kullanılmasın.


Bu iki s harfini yan yana görünce aklıma bazı otobüs firmaları ve derneklerinin isimlerinin önündeki "SS" yani sınırlı sorumlu tabiri geldi. Tabii ki bununla alakalı değil bu tamamen bir site ismi ve Youtube videolarını indirmeye yarıyor. Şimdi bir Youtube videosu açın.


Videoyu hangi tarayıcıda açarsanız açın, eğer tarayıcının yukarıdaki resimdeki gibi adres çubuğu görünür ise o videonun Youtube adresi görünecektir. Bize lazım olan yer o adrestir. Bu adresteki youtube kelimesinin basına tıklayın ve imleç orada aktif olunca iki tane s harfi ekleyin ve enter tuşuna basın. Bu dediklerim için aşağıdaki resimlere bakın.


Bu şu demek oluyor, y harfinin başına ss ekleyince artık ssyoutube adlı bir siteye buradan da asıl site olan savefromnet sitesine girmiş olacaksınız ve izlediğiniz videonun adresi üzerinden o videoyu indirmek için kısa bir süre bekledikten sonra aşağıdaki resimde görülen gerekli bağlantılara tıkladığınızda video bilgisayarınıza mp4 ya da size sunulan diğer dosya türlerinde inecek ama ben mp4 dosya türünü öneririm. Aşağıdaki resimde kırmızı dörtgen içinde belirttiğim alandan indirebilirsiniz.  Bu şekilde birkaç adımda Youtube'dan video indirmiş olacaksınız.

Kırmızı alan altındaki HD veya MP3 yazan yere tıklarsanız bir program indirmeye çalışacaktır. Orası sponsor bağlantıdır.
Yeşil ok ile belirttiğim yerden tarayıcınıza uygun eklenti indirerek tek tıklama ile video indirebilirsiniz. Kendi bilgisayarınızda bu tür eklentileri yükleyebilirsiniz ama başka bir bilgisayarda eklenti yok ise bu s harflerini eklemek eminim çok işinize yarayacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder