11 Haziran 2013 Salı

Combofix: Dip, köşe temizliks.

Virüs programları ya da temizlik programların göz ardı edebileceği durumlar olabilir. Bu tür durumları bir nevi virüslerin bir altı dalı olan "malware" ve "spyware"ler iyi değerlendirir. Bilgisayarınızda virüs programı olmasına rağmen ters giden şeylere sebep olabilirler. Bu durumda belirgin özelliklere odaklanan ComboFix programı ilaç gibi gelecektir. Başlıkta da bahsettiğim gibi dip ve köşelerdeki tehlikeli yazılımları kaldırmaya çalışır ve genellikle de başarılıdır.
Eğer bilgisayar konusunda iyi değilseniz ComboFix size göre biraz zor gelebilir. Combofix kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç husus var;



Otomatik olarak geri dönüşüm kutusu, geçici dosyalarının tutulduğu "temp" klasörü ve geçici internet dosyalarının olduğu klasörü siler. Bu yüzden burada önemli bilgileriniz varsa önceden yedeğini alın.
Combofix çalıştığında varolan antivirüs ve benzeri programları durdurur eğer durdurmaz ve sorun yaşanırsa siz durdurun. Bunun dışında bilgisayardaki tüm pencere ve programları kapatın ve combofix çalışırken başka işlem yapmayın.

İlk çalıştığında, kayıt defterini yedekleyecek ve sonra güncelleme isteyecek bunları yaptıktan sonra adım adım bilgisayarı tarayacak bu işlem esnasında da hiçbirşey yapmayın. bu işlem bilgisayarınızdaki dosyaların, programların çokluğuna ve bilgisayarınızın performansına göre değişkenlik gösterir. Ama 5-10 dk. civarlarında bir işlem süresi vardır.
Bitince size bir rapor sunar bu raporda yaptığı işlemleri açıklar.

Combofix'i indirmek ve kullanımı ile ilgili bilgiler için ; http://www.bleepingcomputer.com/combofix/how-to-use-combofix

Direk indirmek için ; http://www.tamindir.com/combofix/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder