10 Ocak 2014 Cuma

Google+ ve Gmail ile e-posta adreslerini bilmeden mesajlaşabilirsiniz

Google kendi platformları olan Google+ ve Gmail ile ortak bir işe girerek, bu iki platform arasında kişiler e-posta adreslerine ihtiyaç duymadan mesajlaşabilecekler. Aslında çok yabancı bir şey değil bu, Facebook'ta arkadaşınıza mesaj atmak gibi bir şey ama işin içinde tam olarak e-posta hizmeti var. 



Google+ üzerinde sizinle bağlantısı olan kişilere e-posta gönderebileceksiniz, eğer cevap gelirse Gmail üzerinden posta görüntüleyebilecek ve o kişinin e-postasını da görebileceksiniz. Bu konuda Google'un amacı Gmail kullanırlığını artırmak olduğunu düşünülüyor. 
Google+ kullanıyorsanız bu hizmetten siz de yararlanabileceksiniz. Buradaki ayarlarda size e-posta atmasını istemediğiniz kişileri engelleyebileceksiniz. Onlar dışında Google+ kullanan herkese mesaj atabilecek ya da herkesten mesaj alabileceksiniz.


Bu konuda Gmail tarafından bana gönderilen bir bilgilendirme postasını paylaşıyorum; 

Gmail güncellemesi: Tanıdığınız daha çok kişiye ulaşın
Hiç tanıdığınız ancak henüz e-posta alışverişi yapmadığınız birisine e-posta göndermek istediğiniz oldu mu? Bu haftadan itibaren Gmail, siz yeni bir e-posta oluştururken, henüz e-posta alışverişi yapmamış olsanız bile Google+ bağlantılarınızı alıcı olarak önerecek.
Bu özellik e-posta adresleriyle nasıl çalışır?
Google+ bağlantılarına e-posta göndermek, e-posta adreslerinin gizliliğinin korunması amacıyla biraz farklı çalışır. Siz e-posta gönderene kadar Google+ bağlantılarınız e-posta adresinizi göremez. Onlar sizi yanıtlayana kadar siz de onların e-posta adreslerini göremezsiniz.
Çevrelerinizde bulunmayan kişilerden e-posta alma
Çevrelerinizde bulunmayan birisinden aldığınız e-posta, gelen kutusunun Sosyal kategorisine (etkinse) gidecek şekilde filtrelenir ve bu kişi yalnızca ondan gelen e-postayı yanıtlamanızın ardından veya kendisini çevrelerinize eklemenizin ardından sizinle başka bir ileti dizisi başlatabilir.
Sizinle kimlerin iletişim kurabileceğini nasıl kontrol edersiniz?
Masaüstü bilgisayarda yeni bir Gmail ayarı sayesinde, kişilerin size ulaşıp ulaşamayacağının kontrolü elinizdedir. Daha fazla bilgi edinmek için Yardım Merkezi'ne bakın.
Gmail Ekibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder