17 Şubat 2014 Pazartesi

Lollipop Virüsü Kaldırma

Virüs olarak bilinen aslında bir Trojan yani truva atı olan casus yazılım Lollipop, antivirüs programları tarafından algılanıyor fakat tam olarak silinemeyebiliyor. Başlat menüsünde ve programlar listesinde kalabiliyor. Eğer virüs programı buldu ve sildiyse kalıntılarını silmek için bir Uninstaller programı ile Programlar listesinden kaldırabilirsin. 

Advanced System Care programının Uninstaller programını kullanarak kaldırabilirsiniz. Başlat  menüsünde kalıntısını kaldırmak için Lollipop yazan nesneye sağ tıklayıp silin. 
Yukarıdaki resimde Lollipop yazısının üstündeki sarı kutuda hangi klasörde olduğu görülüyor. Bu klasör virüslerin genel olarak kullandığı geçici klasördür. Bu yüzden tüm işlemlerden sonra o klasörü de bularak silin (aşağıdaki resimde görüldüğü gibi). Klasörü görmek için klasör seçeneklerinden gizli dosyaları görünür hale getirmeniz gerekmektedir. Orada yazan user yazısı sizin Windows kullanıcı adınız olacaktır. 


Eğer bir antivirüs programınız yok ise hemen buraya tıklayarak başlığı inceleyin ve antivirüs programı edinin ve tarama yaptırıp bu virüslerden kurtulun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder