24 Mart 2014 Pazartesi

8 Nisan 2014: XP'nin öldüğü gün

Başlık biraz mizahi olsa da Microsoft şirketi için 8 Nisan 2014 tarihinde Windows XP tamamen bitmiş olacak. Tabi bu XP kullanıcılarını çok etkilemeyecek, onlar bu işletim sistemini kullanmaya devam edecekler. Peki sonlanacak olan nedir? İşte cevabı;

Şu an XP işletimi sistemi ile ilgili güncellemeler, yeni fonksiyonlar, tehditlerden korunmak için güvenlik paketleri güncellemeleri, hataların düzeltilmesi gibi eklentileri Microsoft destek olarak internet sitesinden ya da işletim sisteminin otomatik güncelleme merkezinden sunuyordu. Ama işte bu yukarıda saydığım tüm destekler 8 Nisan 2014 tarihinden itibaren sunulmayacak. Yani Microsoft bir defteri daha kapatmış olacak.

Eğer XP kullanıcısı iseniz bu tarihten önce tüm güncellemeleri yapın. Ama işletim sisteminiz sorunlu çalışıyor ve gerekli güvenlik önlemlerini aldıysanız yapmanıza gerek de olmayabilir. Bu durum başta da belirttiğim gibi kullanıcıları çok etkilemeyecektir.

Son bir cümleyle özetlemek gerekirse Microsoft şirketi Windows XP işletim sistemi için tüm desteği artık sonlandırıyor. Yani onlar için bu yük artık olmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder