5 Mayıs 2014 Pazartesi

General Mobile tabletin harici F klavyesini Q klavye yapmak

M.E.B.'in dağıttığı General Mobile E-Tab 4 tabletleri yanlarında verilen F klavye çoğu kullanıcı için bir zorluk oluşturuyor. Bu klavyeleri Q klavye yapmak için iki yöntem var: 


Birinci yöntem Q klavye etiketleri alıp, başka bir Q klavyeye bakıp onları F klavyeye yapıştırarak Q klavye olarak kullanabilirsiniz. Aşağıda resimlerde görülen klavye etiketlerini internette kolayca bulabilirsiniz.


İkinci yöntem ise aşağıdaki tablet Q klavyesi fotoğrafına bakarak elinizdeki F klavyenin tuşlarını dikkatli bir şekilde söküp, Q klavyedeki yerlerine tekrar takarak F klavyeden bozma bir Q klavye elde etmiş olursunuz. Bu yöntemde en büyük risk tuşları sökerken çentikleri kırabilirsiniz, ama bu işlemi dikkatli ve yavaş bir şekilde yaparsanız pek sorun olacağını sanmam.

Tabi bu yöntemlerin dışında tablete bir uygulama yüklemeniz gerekmektedir. Bu uygulama ile bu harici klavyeyi yazılımsal olarak da Q klavye olarak kullanıyorsunuz. Örnek bir uygulama External Keyboard Helper programıdır. 

Tabletin ekran klavyesini Q klavye yapmak için Ayarlar kısmına girin oradan Dil ve Giriş kısmında varsayılan klavyeyi Q yani Google klavyeyi seçin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder