27 Ağustos 2014 Çarşamba

Telefonlarda SAR değeri ve telefonu ilk çaldığında açmak

Başlığa bakınca belki ne alaka diyeceksiniz ama ikisinin bağlantısını bu yazıyı okuyunca anlayacaksınız. Öncelikle mobil telefonlarda SAR değeri nedir sorusuna cevap verelim. Sar değeri yani soğurma değeri telefonun sinyal kaynağından çektiği güç değeridir. SAR kelimesinin açılımı Specific Absoration Rate yani Türkçesi "Özgül Soğurma Değeri".
Bu değer yükseldikçe telefonların yaymış olduğu radyasyon miktarı artar ve sağlığımız açısından sorunlar yaratabilir. SAR değerinin en fazla 1.00 olması ön görülen değer fakat bu değer yasal olarak 2.00 ile sınırlı. Bu yüzden cep telefonu alırken SAR değerini önemseyin ve ölçütleriniz arasında bu değer de mutlaka olsun. Fakat en önemlisi de mümkün olduğunca bu telefonlara bağlı kalmayın zorunda olmadıkça kullanmayın. Hatta mümkün olduğunca kulaklıkla konuşmanız sizin faydanıza olacaktır.

Gelelim "telefonu ilk çaldığında açmayın" konusuna. Bu konu ile ilgili Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirhan başkanlığında yapılan bir araştırmada telefon ilk çaldığında kaynaktan çektiği güç maksimum seviyede olduğu yapılan ölçümlerle tespit edilmiş ve bu yüzden de telefonu ilk çaldığında açmayın önerisini sunduklarını belirtmişler. 

Bu konudaki kaynak site : http://www.ntvmsnbc.com/id/25532404

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder