11 Ekim 2014 Cumartesi

Adobe Reader'da Kaldığın Yerden Devam Etme

Adobe Reader programı aracılığıyla okunan pdf dosyaları genelde çok sayfalı oluyor ve okurken kaldığınız yeri işaretlemek ya da bir yere not almak zorunda olabiliyorsunuz. Ama bir ayar sayesinde programı kapatıp tekrar açtığınızda kaldığınız yerden devam etme gibi bir durum söz konusu. Şimdi nasıl olduğuna bakalım.
Adobe Reader programını ya da herhangi bir pdf dosyasını açın*. Açılan programın menü çubuğundan Düzenle menüsünden Tercihler seçilir. Açılan ekranda Sol taraftaki Belgeler kısmına tıklayıp aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Belgeleri yeniden açarken en son görüntüleme ayarlarını geri yükle" seçeneğini işaretleyin ve Tamam butonuna tıklayıp ayarı kaydedin. Bu şekilde deneyip çalıştığını garanti edebilirim. Ben de bugüne kadar hiç sorun çıkmadı.
Adobe Reader programınız İngilizce olabilir bu yüzden bunların İngilizceleri;
Düzenle / Tercihler / Belgeler / Belgeleri yeniden açarken en son görüntüleme ayarlarını geri yükleEdit / Preferences / Documents / Restore last view settings when reopening documents



* Adobe Reader dışında başka bir pdf görüntüleyici program varsayılan ise o açılır. Anlattıklarım Adobe Reader programı için geçerlidir.

10 yorum:

  1. çok tesekkur edrım cok faydalı oldunuz allah razı olsun

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler çok işime yaradı.

    YanıtlaSil
  3. Sadece resme baktım o bile yetti. Çooooook teşekkürlerr :))

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim.bize zaman kazandırmış oldunuz.sağolun.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler verdiğiniz bilgi için

    YanıtlaSil
  6. İşe yaradı, teşekkürler. Sıkıntı oluyordu.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler, zamandan tasarruf sağlamamıza yardımcı oldunuz.

    YanıtlaSil