31 Ekim 2014 Cuma

Bilgisayarı Otomatik Kapatma Programı

Kimi zaman bir işiniz çıkar ve bilgisayarı kapatmak için bilgisayardaki işlemin bitmesini beklersiniz ya da bir indirme işlemi yaparken bilgisayarın indirme bittikten sonra kapanmasını istersiniz.
Şirketinizde ya da çalıştığınız kurumda işten çıkarken bazen bilgisayarı kapatmayı unutursunuz. İşte bu tür durumlarda size yardımcı olacak bilgisayarı otomatik kapatacak bir program var. 
Aslında bu tür bir sürü program var ama ben size kullandığım ve sorunsuz çalıştığını gördüğüm programı tanıtmak istiyorum. Programın adı Wise Auto Shutdown. Çok sade ve kullanışlı bir programdır. Ayrıca Türkçe dil desteğinin olması da bizler için iyi bir özelliktir.
Program görev çubuğuna simgesini ekliyor ve arka planda sessiz sakin durarak çalışıyor. Açık olduğunda ise görev çubuğundan ufak bir bülten reklamı yapıyor ama bu rahatsız edici bir şey değil.
Programın indirmek için buraya tıklayın.


Program ayarları yukarıdaki penceredeki ayarlardan oluşmaktadır. Ekranın sol tarafında kapatma türünü seçebiliyorsunuz. Sağ tarafta ise belirtilen sürede seçeneği ile tek seferlik kapama, bundan sonra kısmında görevi başlattığınız andan itibaren giriş yapılan sürede ve günlük kısmından ise her gün belirtilen saatte kapatır. On idle seçeneğinde ise bilgisayar boşta iken belirtilen sürede kapatmaya işlemi gerçekleştirilir. Size uygun ayarı yaptıktan sonra yeşil renkli görevi başlat butonuna tıklıyoruz ve artık program devreye giriyor ve aşağıdaki resimde görüldüğü gibi görev çubuğunda simge halinde görünüyor. 

Görevi iptal etmek istediğinizde bu simgeye tıklayın ve açılan pencerede Görevi İptal Et butonuna tıklayın.

Mesela ben okuldaki bilgisayarları günlük kapatma kısmından saat 17:00'a ayarlıyorum ve her gün otomatik olarak kapanıyor ve sabahları da istediğimiz zaman açıyoruz. Bazı programlarda uyku moduna alıp tekrar başlatma var fakat bilgisayarın tamamen kapanması daha iyi olur. Gereksiz yere elektrik tüketimi yapması iyi olmaz. Bilgisayarı otomatik kapatma konusunda bir çok program ve yöntem var fakat ben bu programın gayet pratik ve çok işlevli olduğunu düşündüğümden sizlerle paylaştım.

1 yorum: