18 Ağustos 2015 Salı

Gmail'de gönderdiğiniz e-postayı geri alma özelliği

Her insan hata yapabilir ve yaptığı şeyi geri almak isteyebilir. Ama bu çoğu zaman olanaksız oluyor. Şu yaşadığımız dijital çağda da özellikle karşı tarafa gönderdiğimiz yazışmalarımız geri alınamıyor. Bazen sohbet programlarında yazdığımız kelimeleri "enter" tuşuna basıp gönderdiğimiz anda "eyvah göndermeseydim keşke" dediğiniz anlar olmuştur. İşte saygıdeğer ve bizleri düşünen Google şirketinin e-posta hizmeti olan Gmail'de bunu düşünmüş.

"Fakat bu nasıl oluyor, karşı taraftan da mı siliyor?" diye düşünmüş olabilirsiniz. Hemen açıklık getireyim. Hayır böyle olmuyor ve bu pek mümkün değil. Ama Gmail ayarlarından geri alma özelliğini aktif yaparsanız en fazla 30 saniye kadar gönderdiğiniz e-postayı bekletiyor. Eğer geri almak istiyorsanız aşağıdaki gibi "iletiniz gönderildi" bilgilendirme yazısında seçtiğiniz saniye kadar "geri al" seçeneği çıkıyor. Bu sürede "geri al" seçeneğine tıklarsanız gönderilen e-posta geri alınıyor ve böylece karşı tarafa iletilmiyor. 

Bu ayarı aktif etmek için aşağıda gördüğünüz ayarlar simgesine tıklayın ve "Ayarlar" seçeneğini seçin. Çıkan sayfanın genel sekmesinde "Göndermeyi geri al" seçeneğini aktif edip iptal etme süresini seçin ve değişiklikleri kaydedin.



3 yorum:

  1. Baya faydalı bir özellik. Çok faydasını gördüm!

    YanıtlaSil
  2. Baya faydalı bir özellik. Çok faydasını gördüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazen keşke dediğimiz anlar oluyor. Keşkelerin hayatımızdaki yerinin az olması dileğiyle ;)

      Sil