19 Nisan 2020 Pazar

Evde, işte, her yerde fiziksel egzersiz uygulaması

Boyun ağrısı, sırt ağrısı, omuz ağrısı, baldır ağrısı gibi fiziksel sıkıntıların nedenlerinden biri de spor yapmamaktır. Spor yapmak derken illa bir branşta uzmanlaşmak anlamında değil rutin fiziksel egzersizler de yeterlidir spor yapmak için. Evde, işte veya herhangi bir yerde yapabileceğimiz basit fiziksel egzersizler ile bir çok ağrı ya da sıkıntınızdan kurtulabilirsiniz. Daha ciddi sıkıntılarınız ya da bu hareketleri yapmanıza engel rahatsızlığınız varsa ise bir doktora danışmakta fayda var. 


Korona virüsten dolayı eve hapsolduğumuz bugünlerde daha da gündeme gelen hareketsizliği ve bu hareketsizlik akabinde de oluşan kilo alma ve fiziksel sıkıntıları aşmak için basit egzersizler yapmak gerekir. Bu egzersizler ile ilgili internette çokça kaynak var. Bu hareketleri de dikkatli yapmak gerektiğinden her kaynağa da güven olmayabilir. Ayrıca kafanıza göre egzersiz hareketler de farklı sıkıntılar doğurabilir. Bu yüzden güvendiğim ve kullandığım bir mobil uygulama olan Hisapp uygulamasından bahsedeceğim.

Herkes İçin Spor Federasyonunun hazırlamış olduğu uygulama "Herkes İçin Spor" sloganının baş harflerinden Hisapp adıyla çıkmış.

Uygulama evde, işte, her yerde spor için hareket videoları görme, bedensel ve işitme engelliler için videolar ayrıca yoga ve moda haline gelmiş trend egzersizler barındırıyor.


Uygulamayı kişiselleştirebiliyorsunuz. Videolar kaliteli görüntülü ve uzman kişiler tarafından hazırlanmış. Harcanan kalori, yapılan egzersiz zamanı, adım sayısı, hareket puanı gibi verileri tutuyor.


Uygulamayı kurduktan sonra egzersizleri bir defa indirdikten sonra uygulamayı çevrimdışı olarak da kullanabiliyorsunuz. Egzersizler aşama aşama ve her bir egzersiz belirli bir süre (genelde 30 saniye) ekranda görünüyor. Telefon önünüzde görüntülere bakarak egzersizleri yapabiliyorsunuz.



Evde kaldığımız bu sürede, ya da her zaman, sabah kalktığımızda, işte ya da her yerde 5-10 dakika gibi kısa sürelerinizi ayırarak bu egzersizleri yaparsanız emin olun kendiniz daha dinç hissedersiniz. Kalın sağlıcakla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder