26 Şubat 2013 Salı

Sahte anti-virüs programlarına kanmayın

İnternette gezinirken, karşınıza bir anda "bilgisayarınızda virüs var" gibi uyarılar vererek tıklamanıza ve bilgisayarınıza antivirüs programı yüklediğinizi zannettiğiniz sahte antivirüs programları var. Bunlar yüklenince tam bir başbelası oluyorlar. "Program-ekle kaldır"da görünmüyor çoğu, başka bir virüs programı ya da başka bir program yüklemenize imkan vermiyorlar. İnternete girdiğinizde hiç bir siteyi açtırtmıyor, başlangıçta çalışarak tarama yapıyor ve bilgisayarınızda yandaki resimdeki gibi virüs varmış gibi liste halinde gösteriyor.Yani sizi köşeye sıkıştırıyor ve neredeyse kaldırmak imkansız oluyor. Bu şekilde çalışan onlarca sahte antivirüs programı var. Bazıları basit bir şekilde kaldırılırken bazıları ise yukarıda saydığım belaları başınıza musallat ederek neredeyse sistemi çalışmaz hale getiriyorlar.
Bu tür bir olayla karşılaşırsanız tıklayıp, yüklemeyin. Eğer bir antivirüs programına ihtiyacınız varsa, tanındık ücretsiz antivirüs programlarını kurun. (Önerilen antivirüs programları) Bir programı yüklemeden önce google gibi arama sitelerinde aratın ve sonuçlara göz gezdirin.
Eğer bu tür bir bela başınıza musallat oldu ve kaldıramıyorsanız o programını ismini yazıp kaldırma işlemleri ile ilgili makaleleri okuyun.
Sahte antivirüs programlarına birkaç örnek;
Disk Antivirus Professional, PersonalAntiSpy, Security Tool, VirusGuardPlus, VirtualPCGuard, AntiMalware 2009, AntivirusProtection, Security Scanner 2008, VirusResponse Lab 2009, Antivirus Lab 2009, Antivirus Security, Micro Antivirus 2009, AntiSpyware Pro XP, XP Protector 2009, Security Shield

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder