23 Şubat 2013 Cumartesi

Ücretsiz programları yüklerken dikkatli olun araç çubuklarında boğulmayın

Neredeyse her kullanıcı bilgisayarına 3. parti yazılım yükler. Video oynatıcı, dvd yazıcı, fotoğraf işleme programları, müzik programları, virüs programları diye bir çok program türü sayabiliriz. Özellikle bu programların ücretsiz (free) sürümlerini tercih ederiz. Bu ücretsiz programları yüklerken dikkat etmemiz gereken bir nokta var. Kurulum esnasında hızlı (express) kurulum yaparsanız. Programlar kendisiyle birlikte kendisine bağlı olan ya da sponsoru olan programları da yükler.

Bunların içinde en çok araç çubukları (toolbar) vardır. Bu araç çubukları genelde tarayıcılara yerleşerek tarayıcının alanını daraltır, tarayıcının çalışmasını yavaşlatır. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi tarayıcının görüntüleme kısmı olan gövde kısmı neredeyse görünmüyecek şekilde olmuş.

O yüzden yüklerken hızlı kurulum değil de özel (custom) kurulumu seçerseniz. Kurulum aşamasında kontrol sizde olur ve gerektiğinde kurduğunuz programla yüklenecek yan programları işaretlemeyerek kalabalıktan kurtulmuş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder