15 Ocak 2014 Çarşamba

Microsoft Security Essentials Nedir? Güvenilir mi?

Microsoft Security Essentials yeni adıyla Windows Defender virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı bir güvenlik programıdır. Gel gelelim bu görevlerini ne kadar iyi yapıyor? Bu konuda tecrübelerimi sizlerle paylaşıyorum.




Bugüne kadar karşılaştığım Microsoft Security Essentials yüklü bilgisayarlarda hep sorunla karşılaştım. Gözlemlerim sonucunda bu programın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü reklam yazılımlarını, solucanları ve virüsleri çok kaçırıyor ve sağlam bir güvenlik sunamıyor. Okullarda görev yaptığım için son yıllarda tahminimce 40-50 tane bilgisayarda bu programın yüklü olduğunu gördüm ve bilgisayarlarda da sorunlar vardı. Programı kaldırıp onun yerine ücretsiz antivirüs programı kurup taratma yapınca, virüsleri ve zararlı yazılımları buldu ve sildi sonrasında da bilgisayardaki sorunlar düzeldi. Bu gözlemlerim sonucunda Microsoft Security Essentials güvenlik programının yeterli seviyede koruma yapmadığı sonucuna vardım. Eğer siz de bu programı kullanıyorsanız ücretsiz bir antivirüs programı yükleyin ve virüs taraması yapın.

Ücretsiz antivirüs edinme ile ilgili yazım ; http://faskerhat.blogspot.com/2013/05/antivirus-program-olmayan-bilgisayar.html

2 yorum:

  1. MERHABA .BEN VİRUS PROGRAMI OLARAK AVAST KULLANIYORUM.SİZCE NASIL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Avast'ı çok kullanmadım ama kötü değildir çünkü antivirüs programları sıralamasında ilk 10 içinde sanırım.

      Sil