30 Eylül 2014 Salı

Ask Toolbar ve Ask.com kaldırma

Ask Toolbar ve Ask.com sorunu yaşayanlar için önce ask.com hakkında bilgilendirme yapayım ve sonra kaldırma işlemlerini açıklayayım. Ask.com bir arama motoru sitesidir ama arama motoru deyince akla Google gelir ve ask.com, Google kadar kapsamlı ve yaygın değildir. Ask.com'a aşk.com da diyen var ama aşk ile alakası yoktur. :)


Bu yüzden de çoğu kullanıcı Ask Toolbar yani Ask araç çubuğunu ve arama sayfası olan ask.com sitesini kullanmak istemez bu yüzden kaldırmak isterler. Bu araç çubuğu ve arama sitesi Java yüklerken karşımıza çıkar ve dikkatsiz bir şekilde yüklemeyi ilerletirsek Java ile birlikte yüklenir ya da bunun gibi yollarla bilgisayarımıza yüklenir. Java yüklenirken ask.com ve Ask Toolbar'ın yüklenme penceresi karşmıza çıkıyor. Bu şekilde yüklersek sadece Internet Explorer'a yüklenir. Kırmızı ile işaretli tiki kaldırırsak yüklenmez. Programı kaldırmak için;



Internet Explorer'ı açın ve aşağıdaki gördüğünüz resimdeki Ask Toolbar araç çubuğunun yanındaki çarpı işaretine tıklayın.
Tıkladıktan sonra karşınıza yandaki pencere çıkacak ve kalıcı olarak Ask Toolbar araç çubuğunu pasif yapmak için işaretli yere tıklayın ve OK yazan yere tıklayın. Bu şekilde Internet Explorer'dan Ask araç çubuğunu kaldırmış olacaksınız. Ama bilgisayarda hala duruyor olacaktır.
Bu arada Internet Explorer ilk açıldığında ask.com sitesi anasayfa olarak gelecektir. Bunu kaldırmak için de Internet Explorer'un Araçlar sekmesinden İnternet Seçenekleri'ne tıklayın. Yandaki pencere açılacaktır. Orada Giriş Sayfası kısmını silin ve istediğiniz adresi yazın ya da boş bırakın. Boş bırakırsanız Internet Explorer açıldığında boş sayfa karşınıza çıkacaktır. Ama illa da Google olsun diyorsanız oraya www.google.com.tr yazın ya da Google sayfasına girince o zaten size öneri sunacak. 
En son olarak da Denetim Masası'ndan Program Ekle / Kaldır ya da Varsayılan Programları açtığınızda aşağıdaki listedeki gibi programlar arasından Ask Toolbar programını seçip kaldırma işlemini yapın ve tamamen kurtulun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder