30 Aralık 2014 Salı

Internet Explorer devri kapanıyor


       Son yıllarda tarayıcı yarışları kızıştı ve Internet Explorer ciddi şekilde popülerliğini yitirdi. Bunun en büyük nedenleri ise çekici bir marka olan Google'un Google Chrome tarayıcısının başarısı ve Internet Explorer'un hantal yapısıdır.



       Aslında bu durumun bir çok nedeni var ama asıl önde olan iki neden budur muhtemelen. Internet Explorer kullanımının düştüğü bir çok analiz ve araştırma sonucunda açıklandı. Ben de Internet Explorer'dan vazgeçenlerdenim ve çevremdeki bir çok insan da vazgeçti. Ülkemizden de bir örnek verecek olursak özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-okul ve mebbis sistemlerini güncelleyerek diğer tarayıcılarda da çalışabilirliğini iyileştirmesi sonucu artık okullarda da Internet Explorer'a bağımlılık kalmadı. Fakat düşüşte olsa da halen tarayıcı kullanımında pastada yeterince söz sahibi olabiliyor.

       Ortalıkta dolaşan bir habere göre Microsoft şirketi Windows 10 işletim sisteminde Internet Explorer yerine Spartan adlı yeni bir internet tarayıcı sunacakmış. Eğer bu doğruysa zaten kullanımı iyice azalan Internet Explorer artık neredeyse hiç kullanılmayacak hale gelecek. Tabi bu haber doğru ise, bakalım doğru olup olmadığı yakın zamanda anlaşılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder