15 Kasım 2015 Pazar

Tek tuşla piyano çalın

Hayatımda büyük bir yer tutan müzik gerçekten de ruhun gıdası oluyor bazı zamanlar. Eğer müzik sizlerin de hayatında büyük yer tutuyorsa bu yazım ilginizi çekebilir. Özellikle süper bir müzik enstrümanı olan piyano da ilginizi çekiyorsa o zaman bu yazı tadından yenmez sizin için.

Başlıkta da gördüğünüz gibi klavyeden tek bir tuşa basarak piyano çalacaksınız. Tabii ki bu sizin meziyetiniz değil aşağıdaki internet sitesini hazırlayan kişinin meziyetidir. Siz sadece kulak zevkinize göre müziği idare ettireceksiniz.

Yukarıdaki internet adresine girdiğinizde sayfanın üstünde orta kısımdaki menüden piyano ile çalınmış çeşitli klasik eserler var. Bunlardan birini seçin "perform" yazan yere tıklayınca ekranda aşağıdaki noktalı bir görünüm çıkıyor. Bu noktaların her biri bir notayı temsil eder. Klavyeden herhangi bir tuşa tıklayınca ya da bilgisayarın faresinden sol tık yapınca nota çalıyor. Tıklama hızınıza göre eser ilerliyor. Artık burada sizin müzik zevkiniz ortaya çıkıyor. İsterseniz hızlı isterseniz de yavaş tıklayarak müziğin akışını sağlayıp ruh halinize göre bu müziği yönlendirebilirsiniz.

Sizi bilmem fakat benim çok hoşuma gitti. Çok sevilen bu klasik eserleri bu kadar kolay bir şekilde hızlandırıp yavaşlatmak farklı bir hava katıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder