21 Aralık 2015 Pazartesi

General Mobile e-Tab 4 ve e-Tab 5 tablet format atma

        Milli Eğitim Bakanlığı'nın FATİH projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilere dağıttığı tabletler de bazen yazılım sorunları çıkabiliyor ve bu sorunu aşmak için format atma ya da reset atma denilen fabrika ayarlarına döndürme işlemi yapılması gerekiyor.
         Bu tabletler General Mobile e-Tab4 ve e-Tab5 marka tabletlerdir. Ayrıca bu tablere MEB tablet de denilmektedir. Eğer tablet sorunlu ama Android işletim sistemi çalışır durumda ise fabrika ayarlarına döndürmek için "Ayarlar" menüsünde "Yedekle ve Sıfırla" bölümünde "Fabrika Verilerine Sıfırla" seçeneği seçilir. Bu şekilde tablette başka bir sıkıntı yoksa tabletteki tüm ayarlar sıfırlanacak, kişisel verileriniz ve sonradan yüklenen uygulamalar silinecek. Kısacası tableti ilk aldığınız hale gelecek. Eğer tabletiniz açılmıyor ise tableti açarken bazı tuşlara basarak fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini yapabilirsiniz. Aşağıda resimlerde gördüğünüz gibi bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

1- Ses açma ve güç butonlarına aynı anda basılı tutun ve tablet açılsın.

2- Açılan menüden "wipe data / factory reset" seçeneğine ses azaltma ve artırma tuşu ile gelinip güç tuşuna tıklayarak seçim yapılır.
3- Sonraki aşamada aşağıda görülen "Yes - delete all user data" seçeneği seçilip onaylanır. Onayladıktan sonra tablet kısa bir süre yükleme işlemi yapar.

4- Fabrika ayalarına sıfırlama işlemi sonrasında çıkan menüden "Reboot" seçeneğine tıklayın ve tablet fabrika ayarlarına dönerek yeniden kullanıma hazır hale gelecektir.

        Tableti yeniden kullanmak için okuldan verilen aktivasyon şifresi gerekecektir. Bunu girmeden tablet çalışmamaktadır. Eğer şifrenizi bilmiyor ve okulda da bulamıyorsanız. Okul idaresine ya da bir öğretmene durumu bildirerek eba.gov.tr adresinden giriş yapılarak Öğrenci Şifre bölümünden öğrenci kimlik numarası ile yeni şifre alınabilir.








21 yorum:

  1. Merhaba,ben de bilgilerinizi verdiğiniz tablete sahibim.Bilmediğim bir nedenden dolayı tabletim kapanmıştı.Ben açmaya çalıştığımda ise sürekli ana ekranda ''General Mobile.'' yazısı dönüyor ve tabletim hiçbir şekilde açılmıyor.Format atmak istiyorum ancak olmuyor,bir şey önerir misiniz?Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazartesi günü takip edip araştırıp gerekirse burada paylaşacağım çözümünü. sorun son güncellemeden kaynaklanıyor

      Sil
  2. hocam cözüm buldun mu bendede resetlenmiyor

    YanıtlaSil
  3. hocam cözüm buldun mu bendede resetlenmiyor

    YanıtlaSil
  4. Hocam oncelikle kapatmak icin power, ses acma ve kisma tuslarinin ucune birden basin cihaz kapanacaktir. Daha sonra yukaridaki islemleri yapin.

    YanıtlaSil
  5. Hocam oncelikle kapatmak icin power, ses acma ve kisma tuslarinin ucune birden basin cihaz kapanacaktir. Daha sonra yukaridaki islemleri yapin.

    YanıtlaSil
  6. Hocam pover ve ses acma kısma dugmelerone 3 burden badiyorum.cihax kapanmiyir general mobile donuyor durmadan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Power tuşuna uzun süre basınca da mı kapanmıyor. En son çare şarjın bitmesini beklemek ve biraz şarj edip formatlamak

      Sil
  7. e tab 5. ses acma ve kapatmaya bastım benm eekran brdaki fotolardan farklı geldi.ne kapanıyor ne normal acılıyor. o şekil kaldı. bi yardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. açma-kapama tuşuna uzunca basılınca tablet kapanıyor mu? Kapanıyorsa kapalı haldeyken açma-kapama ve ses açma tuşlarına aynı anda basınca formatlama menüüsne geçer yukarıdakileri yapınca düzelir

      Sil
  8. Hocam fabrika ayarlarını sıfırladık ancak eba şifresini girdikten sonra tablet açılmıyor . ne yapmalıyız lütfen yardım edin ..

    YanıtlaSil
  9. Hocam fabrika ayarlarını sıfırladık ancak eba şifresini girdikten sonra tablet açılmıyor . ne yapmalıyız lütfen yardım edin ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen güncelleme alırken sıkıntı yaşanmıştır. Tekrar format atıp sorunsuz internet olan bir yerde deneyiniz.

      Sil
  10. Hocam simdi soracagim soruya acele cewap verin okulların dağıttığı general mobile e tab 5 cihazımi sürümünü 4.2.2. İken 5.1.1 lolipopa yukselltim tabledi kapadım bi daha açılmadı şarjda almio acil yardim bekliom arkadaşlar buyrun yardim edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya tam yüklenmedi ya da o lollipop sürümü uyumsuzluk yaptı. 4.2.2 ya da ona yakın rootlar varsa onu atıp dene yoksa servise gitmesi gerekir.

      Sil
  11. Bir saattir guc tusu ile ses tusuna basiyorum format menusune gecmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı tabletlerin format menüsü de sorunlu oluyor o yüzden yapabilir. Okul tarafından servise gönderilmesi gerekir.

      Sil
  12. Selam. Reset kısmına giriyorum ama reset atılmıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen işletim sistemi dosyalarında sorun var o zaman root atılması lazım ya da servise gönderilmesi lazım

      Sil
  13. kesinlikle yanlış bunu denerseniz bozulur

    YanıtlaSil