11 Şubat 2017 Cumartesi

Instagram'da çoklu fotoğraf ve video paylaşılabilecek

Başlığı görünce belki "eee bu zaten var" diyebilirsiniz ama o var olan özellik birden fazla fotoğrafın Layout gibi harici uygulamalar ile tek fotoğrafta birleştirilmesi ile oluşuyor. Bu olay sadece fotoğraflar için geçerli zaten. Başlıkta bahsedilen yeni gelecek özellik ise bir paylaşımda birden fazla fotoğraf ve videonun paylaşılmasıdır. Yani çoklu fotoğraf ve video yükleme özelliği diyebiliriz. 

Facebook'ta bir gönderiye birden fazla fotoğraf seçip yükleyebiliyor ve paylaştığınızda da tek gönderi olarak görünüyor ama gönderide birden fazla fotoğraf oluyor. Instagram şimdi buna benzer bir özelliği tarihi açıklanmasa da yakın bir zamanda güncelleme olarak yayınlayacağının haberlerini saldı piyasaya.

En fazla 10 adet fotoğraf ve videonun yüklenebileceği bu durumda fotoğraf ve videoları seçtikten sonra albümün tümüne etiket ve yazı ekleyebiliniyor. Tek tek düzenleme ya da sonrada düzenleme yapabiliyorsunuz. Yükleme yaptıktan sonra bir gönderide diğer fotoğraflar sağa ve sola yüklenecek ve bu fotoğrafları incelemek için sağa ve sola sürüklemek yeterli olacak. Şu an 200.000'den fazla reklam verenin kullandığı sistem tüm kullanıcılara bakalım ne zaman güncellenecek? Bu özellik sonrası aklıma acaba gif dosyalarının paylaşımı ile ilgili bir güncelleme geldi. Bu güncelleme gelir mi gelmez mi şu an bir bilgi yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder