27 Kasım 2017 Pazartesi

Vestel V Note 1341 Kurulum ve formatlama (Kocaeli Büyükşehir)

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 6. sınıflara bilgisayar dağıtımı 2017-2018 yılında da devam etti. 


Belediye son yıllarda dağıttığı tabletler yerine bu yıl özellikleri indirgenmiş ve boyutları küçültülmüş dizüstü bilgisayarlar ile dağıttı. Vestel markasının V Note 1341 model adıyla üretilen bu dizüstü (laptop, notebook yerine dizüstü kullanmak tercihim) geçmiş senelerdeki ürünlere göre daha iyi özelliklere sahip. 

  • 64 GB SSD hafıza 
  • 4 GB Ram bellek
  • İntel Celeron N3450 işlemci
  • 13,3" boyutlarındaki ekranı ve ince, şık tasarımı ile bir hediye olarak gayet iyi bir ürün olarak dikkat çekiyor. Ürünü hediye olarak alanların şikayet etmeleri ve yakınmaları yerine teşekkür etmeleri daha da iyi olur bence. :) 

Neyse gelelim bu dizüstü bilgisayarlar ile ilgili kurulum ve formatlama (resetleme, fabrika ayarlarına döndürme, sıfırlama) işlemlerine.

Vestel V Note 1341 Kurulumu

Bilgisayarı alıp açanlar önce bir kurulum ekranı ile karşılaşır aşağıdaki resimli anlatımlar ile bunu kolayca yapabilirsiniz. 


Özellikle Q klavye düzeni isterseniz burada Türkçe Q klavye düzeni ekleyebilirsiniz. Q klavyeyi kurulumdan sonra da ekleyebilirsiniz.

Buradaki lisans sözleşmesini eliniz mahkum kabul edeceksiniz.

Bu kısımda bir internet ağına bağlanırsanız Windows sizden bir Windows hesabıyla giriş yapmanızı isteyecek. Bu aşamayı atlayıp sonra da hesap bağlayabilirsiniz ya da hiç bağlamasanız da olur.

Parola verecekseniz unutmayacağınız bir parola olsun ki öğrencilerin en sık yaptığı hata bu. Burada parola vermeden bu kısımı boş bırakarak da geçebilirsiniz.

Buradaki ayarları biliyorsanız değiştirebilirsiniz. Bilmiyorsanız kabul edip burayı da geçebilir ve aşağıdaki ekranı görebilir ve bu şekilde de kurulumu tamamlayıp bilgisayarı kullanmaya başlayabilirsiniz.


Vestel V Note 1341 Formatlama = Resetleme = Sıfırlama = Fabrika ayarlarına döndürme

Giriş şifresini unuttuğunuzda, bilgisayara yüklediğiniz programlar dolayısıyla sorunlar oluştuğunda, kısacası bilgisayarın çalışmasında sorunlar yaşadığınızda ilk haline döndürmek için formatlama işlemi yapılır. Gerçi bu tür sorunların başka çözüm yolları da vardır ama işin kolayı bazen sıfırlamak oluyor.
Bu işlem biraz uzun sürdüğünden bilgisayarı bu işlem boyunca şarja takmanızı tavsiye ederim. Sıfırlama esnasında şarj biterse işin yarım kalması sonucunda çalışmayan bir sistem ile karşılaşma ve servise gönderme ihtimaliniz olabilir.

İşl ve F9 tuşuna birlikte basıp bilgisayarı başlatın ya da bilgisayar başlayınca hemen bu iki tuşa aynı anda basın. Kısa süre bekledikten sonra aşağıdaki ekran çıkacak.

 Burada Sorun Gider kısmına giriş yapın.
 Bu Bilgisayarı Sıfırla seçeneğini seçin ya da aşağıda açıkladığım gelişmiş seçenekler kısmına da bir göz atın.
 Burada karar sizin. Eğer dosyalarınız kalsın sadece Windows ile ilgili sıfırlama yapılsın istiyorsanız Dosyalarımı Sakla her şey gitsin derseniz diğer seçenek. İlk seçenek sorunları tam gidermeyebilir artık bunu deneyerek görürsünüz. Her şeyi kaldır seçeneğini tıklarsanız aşağıdaki ekran görüntülerinden devam edelim.


Burada seçim sizin ya da yine deneme yanılma yöntemi ile birini seçeceksiniz ama tamamen her şeyden kurtulmak ve ilk günkü gibi tertemiz bir sistem istiyorsanız ikinci seçenek seçiminiz olmalı.




Yukarıda gördüğünüz üzere bu sıfırlama işlemi biraz zaman alacak. Özellikle tamamen sıfırlama işlemi 1 saatten fazla sürüyor sanırım. Şimdi gelelim sıfırlamanın ilk ekranındaki Gelişmiş Seçenekler seçeneğine;
Bu bölümde Sistem Geri Yükleme ile Windows'un daha önce geri yükleme noktası var ise o zamanki ayarlarına dönüş yapmak için kullanılır. Diğer seçenekler ise biraz daha profesyonel işlemler gerektirir. Tamamen sıfırlama sonrası yeniden kurulum ile bilgisayarınız fabrika ayarlarına dönmüş olacak. Eğer dönmezse başka sorunlar var demektir. Belki sistem içinde var olan imaj dediğimiz fabrika ayar dosyaları da zarar görmüş olabilir. Böyle bir durumda ya da mekanik hasarlar ya da çözülemeyen arızalar sonucunda teknik servis yolu görünmüş demektir. Aşağıdaki resimde de teknik servis işlemleri ve iletişim bilgileri bulunmaktadır.


23 yorum:

  1. Allah razı olsun gayet güzel bir şekilde laptopu sıfırladım 🙏

    YanıtlaSil
  2. Kızım bilgisayarına fanta dökmüş sağ tarafa açma kapama tuşu ile sağ taraftaki tuşlar çalışmıyor kısacası pc hiç açılmıyor ne yapabiliriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıvı teması durumlarında entegre ya da elektronik devre elemanları bozulmaktadır. Bazı durumlarda ise sıvı olan yerin kısa devre olmasından dolayı sorun çıkmakta kuruyunca ise geçmektedir. Ama fanta şerbetli bir sıvı olduğundan açılıp temizlenmesi gerekir ve arızalı parça varsa değiştirilmesi gerekir. Bu yüzden bir tamircinin ya da servisin bakması gerekir. Servis dışındaki müdahaleler garanti dışı olur.

      Sil
    2. Merhaba benimde kızım çay döktü aynı yere tuşların bazıları basmaz oldu özellikle açma kapama tuşu, kapattık ve bir daha açamadık. Siz bir çözüm bulabildiniz mi?

      Sil
    3. Laptop duruyormu hala

      Sil
    4. Bu sorunlarla karşılaşan çok arkadaşımız var ben klavyeyi tamamen sokup kısa devre ve oksitleri temizleyip onarımını yapiyorum

      Sil
    5. Yeriniz nerede tel alabilirmiyim birde birde ne kadar tutar

      Sil
  3. Hayır kaldırdık bir kenara öyle duruyor servise de vermedik

    YanıtlaSil
  4. Yaklasik ne kadar zaman aliyor formatlama islemi

    YanıtlaSil
  5. Sadece arama kısmına bu bilgisayarı sıfırla yazın o talimatli gösterecektir onun sayesinde sıfırlayabilirsiniz

    YanıtlaSil
  6. hocam drıverlerini nasıl bulucaz peki

    YanıtlaSil
  7. Windows 10’un yayınlanmasından bu yana seneler geçmesine rağmen hala Windows 8’i bırakamayan kullanıcıların var olduğunu söylemek gerek. Bunun sebebi hem arayüzüne alışmış olmak hem de Windows 10’un neredeyse her hafta gelen güncellemelerinden kurtulmak. Bu yazımızda değineceğimiz konu ise Windows 8.1 fabrika ayarlarına döndürme işlemi sırasında karşımıza gelen medya eksik hatası
    http://www.windowshatalari.com/windows-8-1-fabrika-ayarlarina-dondurme-medya-eksik-hatasi-ve-cozumu/
    http://www.windowshatalari.com/

    YanıtlaSil
  8. Sivi iceceklerin dokulmesi durumunda servise verilmelidir. Cunku sivinin dokulmesi ile bilgisayara zara verir.
    Bu durumda serviste yeni parca takilmasi gerekeir

    YanıtlaSil
  9. Ben Onun Adoptoru Nerden Bulcam Çok Acil

    YanıtlaSil
  10. 2017 de dagitilan laptoplarin garantisi ne zaman biter

    YanıtlaSil
  11. ben im bilgisiyarım çok ama çok donuyor bi işlem bile yapılmıyor bunu da zaten laptop dan yazıyorum burayı açmak bile çok zordu bilgisiyarda trojen vardı reklam açıyodu o trojen i kaldırdım bi virüs programı güvnilir m le başlıyor uzun bir adı var 5 saniyede bir donup geliyo format da atılmıyo %32 lerden sonra .format atılamadı hiç bir değişiklik yapılamadı diyiyor nasıl format atabilirim

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Bu acilistaki Kocaeli belediyesi yazisini nasil kaldirabiliriz.

    YanıtlaSil
  14. Klavyenin bazı tuşlari calismiyordu ,şimdi açma kapama tuşuda calismiyor.laptopu açamiyoruz bi kaç yere sorduk parçası yokmuş.lutfen bi çozüm istiyoruz

    YanıtlaSil
  15. Format atamıyorum bana yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil