1 Mart 2023 Çarşamba

Bilgisayar Bilimi Robot Programlama sunusu ve kitabı

Liselerdeki derslerden biri olan Bilgisayar Bilimi dersinin KUR 2 konularından olan Robot Programlama ünitesinin kitabı ve sunusu sizlerle.


Bilgisayar Bilimi dersi proje liselerinde 2 kurdan oluşmaktadır. İkinci kur kitabında 3 bölüm vardır. Bunlardan biri de Robot Programlama bölümüdür. Diğer bölümler ise Mobil Uygulama Geliştirme ve İnternet Web Servisleri'dir. Bu ünitelerden okulun imkanlarına uygun olarak bir bölüm seçilir ve bir dönem boyunca öğretim programındaki içeriğe göre yıllık plana aktarılır. 

Bu sayfada bu Kur 2 kitabının birinci bölümü olan Robot Programlama bölümünün kitaptaki kısmını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. Kitap 580 sayfa ve üç bölümden oluştuğu için çok yer kaplamaması ve karışıklığa neden olmaması için diğer bölümlere yer verilmemiştir. 

Bilgisayar Bilimi Kur 2 Robot Programlama kitabı için tıklayınız.

Robotik Kodlama olarak da bilinen Robot Programlama bölümünde;

  • Robot ve Robot Mimarisi
  • Robot Türleri ve eğitsel amaçlı robotlar
  • Robot Bileşenleri
  • Blok tabanlı robot programlama yazılımları
  • Metin tabanlı robot programlama yazılımları
gibi konu başlıkları mevcuttur. İlk üç konu başlığında robot sistemleri tanıtılmakta, sonrasında blok tabanlı robot programlama yazılımlarından bahsedilmektedir. Kitapta Mblock yazılımından bahsedilmektedir. Fakat bu yazılımın yanında robot programlama konusunda başarılı bir simülasyon olan Tinkercad sitesinden de bahsedilmesi de faydalı olacaktır. Metin tabanlı robot yazılımlarında ise Arduino'dan bahsedilir ve Arduino ile çeşitli robotik kodlama konuları yani çeşitli projeler yapılmaktadır.

Sunular; 

Robot ve Robot Mimarisi, Robot Türleri ve Bileşenleri konularını içeren sunu için tıklayınız. 

Blok tabanlı robot programlama yazılımları sunusu için tıklayınız.

Metin tabanlı robot programlama yazılımları içeriği ve sunusu için tıklayınız.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder