25 Aralık 2013 Çarşamba

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tablet Dağıtım Töreni

6. sınıflar için tablet dağıtım töreni gerçekleşti. Kocaeli Fuar merkezinde gerçekleşen
törende her ilçeden birkaç okulun seçilip velilerin de davet edildiği törende köpük gösterisi illüzyon gösterisi ve Doğa Koleji öğrencilerinin tabletleri enstrüman olarak kullandığı bir müzik ziyafeti oldu.
Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ERGÜN, Kocaeli valisi Ercan TOPACA, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim KARAOSMANOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İSPİRLİ, bazı milletvekilleri ve bazı belediye başkanları katıldı.
Tören sonunda öğrencilere tabletler teslim edildi. Bugüne kadar toplamda 137 bin tablet ve netbook dağıtılmış. Bu sene 6. ve 7. sınıflara ve 6. ve 7. sınıfların sınıf öğretmenlerine 56 bin tablet dağıtılmış. 
Fakat ilk başta öğretmenlere verildiği söylenen tabletlerin sonradan şubelere verildiği söylendi. Fakat bana göre bu şubelerde hiç bir işe yaramaz. Dizüstü bilgisayar olsa sınıfa kurulur ve her öğretmen tarafından kullanılır fakat tabletler için bunu söylemek mümkün değil. Tablet daha çok kişiseldir. Bu yüzden ya tüm öğretmenlere verilmeli ya da hiç verilmemeliydi diye düşünüyorum.

Ayrıca Kocaeli'de görev yapan Bilişim Teknolojileri öğretmenleri açısından düşündüğümde bizim için fazladan bir yük oldu. Çünkü en ufak sorunda öğrenciler yanımıza koşuyor. Elbet onlara yardımcı olacağız ama özellikle biz de o tabletlerden olmadığından tableti tanıma olanağımız yok ve sorunları çözme olanağımız da düşüyor. Bize de öğrencileri yönlendirme görevi düşüyor. Yararlı uygulamalardan bahsedip onların kullanmasını sağlamalıyız.
Neyse törene dönelim, törende öğrencilere en iyi örnek olacak konulardan biri sık sık güvenli internet kullanımına vurgu yapılması ve Doğa Koleji öğrencilerinin tabletleri enstrüman olarak kullanıp güzel bir müzik ziyafeti vermeleri tabletlerin sadece oyun oynamak için olmadığını gösterdi öğrencilere. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder