25 Ocak 2015 Pazar

Whatsapp internetten de kullanılabilecek

Dünyanın en ünlü mesajlaşma programı Whatsapp artık internet üzerinden de kullanılabilecek. Whatsapp Web adıyla https://web.whatsapp.com/ adresinden hizmet verecek.




Hesabı var olan kullanıcılar için Whatsapp'ın en son güncellemesi ve en yeni versiyonunu cihazınıza kurduktan sonra yukarıda verdiğim adresten kare (QR) kodu okuttuktan sonra internet tarayıcıları üzerinden Whatsapp Messenger programını kullanabilecekler.


Açıklamaya göre sadece Google Chrome tarayıcısı için geçerli olacak. Ayrıca internet sitesinde Whatsapp menüsünden kare kodu okutmak için izlenmesi gereken yollarda verilen işletim sistemlerinde iOS yok yani iPhone kullanıcıları bu hizmetten faydalanamayacaklar. Tabii ki şimdilik belki ilerleyen zamanlarda iPhone kısıtlamaları kaldırırsa gerekli çalışmalar sonucunda bu hizmetten iPhone kullanıcıları da yararlanabilir.

Nasıl yapılır?

Google Chrome tarayıcısını açın ve buraya tıklayarak Whatsapp Web adresine girin. Bu sayfada işletim sisteminize göre Whatsapp'tan izleyeceğiniz yol görünüyor. Bu yolu izleyerek sayfada görünen kare kodu okutun ve bu şekilde telefonunuz ile Whatsapp Web'i eşleştirmiş olun. Telefonunuz açık ve internete bağlı kaldığı sürece Whatsapp Web'i kullanabilirsiniz.


Kaynak : http://blog.whatsapp.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder