12 Şubat 2015 Perşembe

MediaDrug Nasıl Kaldırılır

Merhaba, yine gayrimeşru olarak nitelendirebileceğimiz bir program ile karşı karşıyayız. Muhtemelen ücretsiz bir program yüklerken onunla birlikte farkında olmadan yüklenilen bir programdır. Kendisi bir virüs ya da zararlı bir yazılım değildir ama işletim sistemi açılınca çalışması ve ekrana gelmesi birçok kişi tarafından rahatsız edici bulunmaktadır.

Bu program ile çevirim içi müzik dinleyebilir, dinlenilen müzikleri mp3 olarak kaydedebilirsiniz. Yani bu program belki işinize yarayabilir. Ama başlangıçta açılması ve çalışması sizi de rahatsız ediyorsa bunu kaldırmak için iki yöntem var.

Birinci yöntem, bu programda "Seçenekler" kısmına girdiğinizde aşağıdaki liste karşınıza çıkacak. Bu listede "Diğerleri" kısmında "Başlangıçta başlat" seçeneğinin seçimini kaldırıp "Tamam" butonuna tıklarsanız artık program açılışta açılmayacak. Ama tamamen kurtulmak isterseniz ikinci yöntemi denemeniz gerekiyor.

İkinci yöntem, aşağıdaki resimde görüldüğü gibi "Bilgisayarım" bölümünde diskin "C:" bölümünde "MediaDrug" klasörünü bulup silmeniz. 

Ayrıca bu program Windows'un başlangıç bölümüne de yerleştiği için, Başlat Menüsü'nde Çalıştır'a msconfig yazdıktan sonra Başlangıç sekmesinde aşağıdaki resimde görüldüğü gibi mediadrug nesnesinin seçimini kaldırırsanız başlangıçta o programı arayıp zaman kaybına ve sorun çıkarma potansiyeline neden olmaz. Bu başlangıçta kaldırma işlemini çeşitli temizleme ve kaldırma programları ile de yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder