6 Şubat 2015 Cuma

Telefondaki fotoğraflarınız Google+ ile otomatik yedeklensin

Akıllı telefonlar yaygınlaştı ve neredeyse hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Kimi zaman gereklilik kimi zaman ise sadece boş vakit geçirme diyebiliriz. Bu akıllı telefonlar ile ilgili en yaygın olan olay ise fotoğraf çekmektir. Küçük bir cihaz kolaylıkla cebimizde taşınıyor, fotoğraf çekiliyor ve bu fotoğraf kolaylıkla sosyal medyada paylaşılabiliyor. Şimdi bir çok insanın işine yarayacak bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. Bu uygulama sayesinde cep telefonunun galeri kısmında olan fotoğraflar otomatik olarak Google hesabınıza yükleniyor.
Telefonlara onlarca uygulama kuruluyor ve bu uygulamalar bazen sıkıntı yaratıyor ve telefonu fabrika ayarlarına döndürmek gerekiyor, telefon çalınıyor, kırılıyor ya da bozuluyor. Tüm bu olaylar sonucunda telefondaki bilgiler de eğer yedeklenmediyse güme gidiyor.


Bu tür durumları yaşamak istemiyorsanız önce bir Google hesabı edinin. Yani buraya tıklayarak gmail adresi alın. Hesabınız var ise ya da aldıysanız Google Play Store'dan Google+ uygulamasını buraya tıklayarak indirin. Yüklendikten sonra aşağıdaki resimlerdeki gibi Google+ uygulamasını açın.




Google+ uygulamasını açınca Ana Sayfa yazan yere tıkladıktan sonra alttaki Fotoğraflar kısmına tıklayın.

Açılan pencerede yukarıda görüldüğü gibi yedekleme kısmı çıkıyor. İsteğe göre hangi bağlantı türünde yedekleme yapılmasını seçebilirsiniz. Ayrıca cihazınızdaki klasörleri de yedekleyebilirsiniz. Gerekli seçimleri yaptıktan sonra kırmızı çerçeve içinde gösterilen etkinleştir yazısını tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ileti çıkacak. Bu durumda Senkronizasyonu aç yazısına tıklayın. 

Senkronizasyon açmayı tıkladıktan kısa süre sonra işlemleri yapmaya başlıyor ve Google+ hesabınızda bulunan fotoğraflar bölümüne fotoğraflarınızı ve videolarınızı yüklüyor. Bu fotoğraflara artık her yerden ulaşabilirsiniz. Google hesabınız güvende olduğu sürece bu fotoğraflarda güvende olacaktır.

Eğer bu yedekleme işleminden vazgeçmek isterseniz yukarıdaki aynı yolları izleyerek fotoğraflara giriş yapın ve aşağıdaki resimdeki gibi otomatik yedeklemeyi kapatın.




1 yorum:

  1. Ben kullanıyorum ve çok memnunum. Telefonum kaybolunca fotoğraflarım da kaybolacak derdi yok. Her şey otomatik ilerliyor. Güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil