6 Aralık 2013 Cuma

Powerpoint Tasarım Şablonları

Sunum yazılımlarında üst sıraları tutan Microsoft Office Powerpoint'te sunumları etkili bir şekilde hazırlamak için gerekli kuralların en önemlilerinden biri görselliktir. Sayfaların zeminine desenler ve renkler uygulamak görselliği değiştirmektedir. Bunu Powerpoint'in menü çubuğundan Tasarım bölümündeki tasarım şablonlarından yaparız. Burada sınırlı sayıda şablon vardır. Fakat internette arattığınızda ücretli ücretsiz bir sürü tasarım bulabilirsiniz. 

Bu yazımda size ücretsiz Powerpoint tasarım şablonu edinmenizi sağlayacak bazı sitelerin adresini vereceğim ve kendi arşivimde bulunan bazı şablonları paylaşacağım. 
Powerpoint şablon dosyalarının uzantıları pot ya da potx dir. Powerpoint'in Tasarım bölmesinden aşağı ok tuşuna tıklayarak çıkan menüden Microsoft Office Online'da başka tasarımlar bulabilirsiniz. Aşağıdaki adresten o sayfaya ulaşabilirsiniz, beğendiğiniz şablonun üzerine geldiğinizde karşıdan yükle'yi tıklayarak indirebilirsiniz.
http://office.microsoft.com/tr-TR/templates/results.aspx?qu=powerpoint&av=zpp


Ayrıca Powerpoint'te Arka Plan Stilleri'nden hazır arka plan efektleri de uygulayarak slaytları renklendirebilirsiniz ya da yine bu bölümden istediğiniz resim ya da fotoğrafı arka plana gömebilirsiniz. Arka Planı Biçimlendir bölümünde doku gibi efektlerin yanında istediğiniz fotoğrafı eklemek için aşağıdaki fotoğraftaki yerden dosya seçilerek bilgisayarınızdan bir resim ya da fotoğraf dosyasını slayta arka plan olarak ekleyebilirsiniz. Yine bu biçimlendirme sayfasında ekleyeceğiniz görselle ilgili konum, hizalama ve saydamlık gibi bazı ayarları da yapabilirsiniz.

Aşağıdaki adreslerden benim seçmiş olduğum 33 adet şablonu indirebilirsiniz. Yüklemeleri ben yaptım, adresler güvenilirdir.

Ücretsiz şablon (template) sunan bazı siteler;
http://www.powerpointstyles.com/

2 yorum: