27 Aralık 2013 Cuma

Smart Guard Protection Kaldırma

Yine bir sahte yazılım karşınızda. Bilgisayara bulaştığında ismine bakınca güvenlik programı olarak göreceğiniz bu program aslında tam tersi zararlı bir yazılımdır




Program bilgisayara yüklenip çalışmaya başladıysa tüm tıklamalarınızda karşınıza çıkıyor ve virüs bulaştığı uyarısını veriyor. Uyarıda da resim de görüldüğü gibi continue yani devam et seçeneği kırmızı, tam versiyonu satın alma yani buy full edition kısmı ise yeşil. Yani tam bir tuzak. 
Program diğer programlar gibi normal yollardan bilgisayara yüklenmiyor. Yani Program Files klasörünün içine kurulmuyor ve Program ekle/kaldır da göremiyorsunuz.



Kaldırmak için yapmanız gerekenler;
Bilgisayarı Güvenli kipte* açın ya da yeniden başlatın. Masaüstündeki Smart Guard Protection kısayoluna sağ tıklayıp, özellikler kısmına gelin. 

Özelliklerde hedef bul ya da dosya konumunu aç seçeneğini tıklayın. Açılan pencere o programın kurulu olduğu yerdir ve genelde geçici dosyaların tutulduğu yerdir. Klasör içinde programın simgesini görüyorsunuz. 
O isimde olan her şeyi seçip silin ve masaüstü kısayolunu da silin tamamen kurtulun. Sonra sağlam bir virüs programı ve temizlik programı ile bilgisayarınızı taratın ki artıkları varsa onları da temizlesin.


* Güvenli kipte açmak için bilgisayar ilk çalışmaya başladığı sırada, bios görüntüsünü geçince F8 tuşuna basın.

2 yorum:

  1. güvenli modda reset attıroyr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bir bilgisayarda ben de rastladım o soruna ama resetten sonra windowsu normal açınca kaldırdım.

      Sil