20 Nisan 2015 Pazartesi

Akıllı telefonlar için taşınabilir klavye

Günümüzde akıllı telefonlar ve tabletler çok yaygın olmaya başladı ve diğer cihazları geride bırakmaya başladı. Hatta bazı kişiler akıllı telefonları kullandıklarından dolayı artık dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayarları kullanmıyorlar. Bu yüzden akıllı telefonlar için taşınabilir klavyeler de ihtiyaç olabiliyor.


Piyasada her marka akıllı telefona özel taşınabilir yani harici klavyeler mevcut. Bunlardan biri de farklı bir tasarıma sahip olan WayTools firmasının TextBlade klavyesidir. Bu klavye katlanabilir ve manyetik özelliklidir. Katlandığında bir telefonun yarısı kadar boyuta sahiptir.
Bir Q klavye gibi standart QWERTY tuş dizilimine sahip olan bu klavye üç parçadan oluşuyor ve bu parçalar doğru bir şekilde yan yana getirildiğinde manyetikler sayesinde yapışarak bir bütün oluşturuyor.  

Sadece akıllı telefonlar ile değil tabletlerde de çalışan bu klavye üzerinde mevcut olan bir USB port girişi ile şarj edilebiliyor. 



Bu klavye sayesinde taşınabilir cihazlar ile çok yazı yazanlar, dokunmatik ekranda yazı yazmanın zorluğundan yakınanlar ve bir klavye üzerine dokunarak yazı yazmayı sevenler için ideal bir ürün gibi görünüyor. Nisan 2015 tarihi itibariyle araştırdığım fiyatı 100$ gibi görünüyor. Aşağıdaki siteden ve videodan daha çok ayrıntı görebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder