6 Nisan 2015 Pazartesi

Yeni ve farklı bir sohbet programı MegaChat


Bir bulut sistemi üzerine kurulmuş MegaChat sohbet programı rakiplerinden öne çıkan Skype'a rakip olabilecek farklı ve dikkat çekici bir program gibi görünüyor. Şimdi bu sohbet programını inceleyelim ve kabaca özelliklerinden bahsedelim;




Kim Dotcom adıyla bilişim dünyasında adından söz ettiren bir patron olan bu kişinin kurucusu olduğu Mega firması, bulut dosyalama sistemi üzerinden hizmet vermektedir. Ücretsiz olarak 50 GB alan veren bu sisteme bir de sohbet programı dahil etmişler. Bu program sayesinde aynı Skype programında ki gibi sohbet ve görüntülü görüşmeler yapabiliyorsunuz. Ayrıca bu program üzerinden video araması da yapılabilmektedir. En farklı özellik ise bu program ile bulut depolama sistemine bağlanıp dosya yedekleme işlemleri de yapılabilmesidir. Ayrıca yedeklenen dosyalara hem masaüstü sistemlerinden hem de mobil cihazlardan kolayca ulaşıp kullanabiliyorsunuz. Yani MegaChat için hem sohbet programı hem de dosya depolama programı diyebiliriz.


Şirketin en önemli ilkelerinden biri de bu bulut sisteminde ciddi bir şifreleme kullanarak kullanıcıların haklarını korumaktır. Karşılıklı şifreleme yöntemi ile dosyalar sunucularda şifrelenmiş bir şekilde barınmaktadır. Nisan 2015 itibari ile program beta sürümü ile halen geliştirilmektedir. Sadece video arama kısmı çalışmaktadır ve sohbet bölümü beta testçileri tarafından denenmektedir.

Mega internet sitesi : https://mega.nz/






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder