2 Nisan 2015 Perşembe

Mobil cihaza çevrimdışı harita yüklemek


Herhangi bir yeri gezerken haritalar bizlere çok yardımcı olur. Bilişim çağının doruklara ulaştığı bu yıllarda kağıt bir harita yerine dijital bir harita olsa ne de iyi olurdu değil mi? Ama bazı sorunlar buna engel olabiliyor. Buyurun bu sorunları ele alalım ve bu konuda ki çözümleri inceleyelim.

Özellikle yurt dışı gezilerinde haritaya çok ihtiyaç duyulur. Gezilecek bölgeler geniş ise o bölgelere ait haritalarda çantanızda olmalıdır. Bu durumda bazen ekstra yüklere neden olmaktadır. Çağımız dijital çağ iken çantada kağıttan bir sürü harita bulundurmak da pek mantıklı olmayabilir. Bu yüzden mobil cihazlarda harita özelliğini kullanırız. Fakat özellikle yurt dışına çıktığınızda orada internet kullanmak pahalı olabilir ya da internet bağlantısı olmayabilir.

İşte burada yine imdadımıza Google yetişiyor ve bizlere mobil cihazlara çevrimdışı (offline) yani internet olmadan çalışan bir harita yüklemeye imkan sağlıyor. Google'a ne kadar teşekkür etsek azdır diye düşünüyorum. Gelelim bu konunun ayrıntılarına.

Google hesabınız ile mobil cihazınızda haritaları açınca en fazla 50 km x 50 km alanında çevrim dışı harita kaydetme imkanı sunuluyor. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Kaydedilen haritayı görüntüleme, güncelleme ve silme gibi işlemlerin ayrıntıları için aşağıdaki adresten detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Fakat yine de kağıttan bir harita bulundurmanızda fayda olabilir. Ne olur ne olmaz, şarj biter, cihaz bozulur, işi sağlama almakta fayda var diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder