29 Ekim 2013 Salı

Android'li, taşınabilir, medya oynatıcılı, 3 boyutlu led projeksiyon cihazı.

Eşimin yıllar önce bir projesi vardı: projeksiyon cihazını bilgisayara bağlamadan bir cihazla bellekler ve kart okuyucu üzerinden bilgileri kablosuz olarak iletmesi. O projeyi geçen sene okulumuzda Tübitak Bilim Fuarı çerçevesinde öğrencilerle çizdik, araştırdık ve sunduk. Araştırırken sadece medya oynatıcılı projeksiyon cihazları vardı.
Geçen gün CeBIT'te Promacto firmasının projeksiyonuna rastladım. Aynen başlıktaki gibi Android'li, taşınabilir, medya oynatıcılı, 3 boyutlu led projeksiyon cihazı üretmişler. Çok büyük bir devrim olmasa da eşimin düşüncesinin en temelini oluşturuyor ve o proje de neden olmasın dedirtiyor.
Firmanın sitesinden de inceleyebileceğiniz cihazlar hakkında kısa bir bilgilendirme yapayım. Şu an için en gelişmiş modeli olan x10 projeksiyon cihazı ufak boyutlu bir led projeksiyon cihazıdır. Cihazın içinde Android işletim sistemi vardır. Wi-fi ile internete bağlanma özelliği, usb bellek ve kart girişleri, iPhone telefonlarını bağlama gibi girişleri vardır. Kumanda ile uzaktan kontrol edilebilir ve rahatça taşınabilir özelliktedir. Ayrıca özel bir ekranı ve elektronik gözlük ile 3 boyutlu filmleri izleyebiliyorsunuz. Yani bir tablete ekran yapılmamış, ekran çıkışı yerine projeksiyon bağlanmış gibi bir şey aslında bu ama yine de birçok kişinin işine yarayabilecek pratik bir ürün.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder