23 Ekim 2013 Çarşamba

Hotspot Shield Nedir ve Nasıl Kaldırılır?

İnternette gezinirken bazı sitelerin çeşitli nedenlerle erişime kapatıldığı ile karşılaşırız. Bazen bu sitelere girmemiz gerekir ve o zaman ağ bağlantı ayarlarından DNS numaralarını değiştirip girebiliriz. DNS değiştirmeden bu tür sitelere girmeye yarayn birçok program var bunlardan biri de Hotspot Shield programı.


Bu program sayesinde kısıtlama olmadan tüm sitelere giriş yapılabiliyor.
IP adresinizi  çeşitli dolandırıcılık ve saldırılara karşı gizliyor.
Bilgisayarınızdaki çerezlere ve bilgilere diğer sitelerdeki robotların ulaşmasını engelliyor. Kısacası sadece DNS değişikliklerinde işe yaramıyor bir nevi güvenlik kalkanı görevi de görüyor ki zaten adında kalkan (shield) geçiyor.

Bu programın iki türü vardır, biri ücretli sürüm diğeri ücretsiz sürüm. Bu program bilgisayara kuruluduğunda arka planda çalışır ve internette gezinirken ufak bir işlemi önce bu program yapar. Ücretli versiyonunda herhangi bir fazlalık, yavaşlama ya da sorun görülmüyor fakat gelelim işin sorunlu olan boyutu yani ücretsiz sürümüne.
Son zamanlarda bazı ücretsiz programlarla ya da direk kendisini yüklerken, hızlı kurulum yaparken ya da kurulum esnasında fark etmeden bilgisayara yüklenen Hotspot Shield'ın ücretsiz versiyonu can sıkabiliyor. Çünkü tarayıcılara ekleniyor ve internette gezinirken sizden önce o davranıyor, reklamlar çıkarıyor, ufak tefek yavaşlamalar oluyor. Bu programdan son zamanlarda çok şikayet duydum bazılarından kolay kaldıralabilirken bazılarından ise zor kaldırılıyor.

Kaldırma Adımları;

Başlat - Programlar - Hotspot Shield - Uninstall ya da Kaldır

Bilgisayarı yeniden başlatın hala görev çubuğunda Hotspot Shield logosu var olacaktır muhtemelen o logoya sağ tıklayıp exit ya da çıkış'ı tıklayın.

Başlat - Denetim Masası - Program Ekle-Kaldır ya da Varsayılan Programlar - HotSpot Shield - Kaldır/Uninstall u seçiyoruz. Karşınıza çıkan ekranda No Thanks - Just Uninstall'u seçerseniz kaldırır.


Programla birlikte programı üreten şirketin görevçubuğu tarayıcılarınıza yüklenmiş olabilir onu kaldırmak için de;
Başlat - Denetim Masası - Program Ekle-Kaldır ya da Varsayılan Programlar - Anchor Free Toolbar - Kaldır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder