11 Kasım 2013 Pazartesi

Android ve iOS Kapışması

     Mobil (taşınabilir)  cihazların kullanımında talep artması, üretimin artması ve bunlarla orantılı olarak fiyatlarının azalması sonucu mobil cihazlar çok yaygınlaşıyor. Cihaz seçimlerinde bazı özellikler ön planda oluyor. Kimi tasarımı, kimi markası, kimi fiyatı, kimi de işletim sistemini tercih ediyor. 


     İşte burada işletim sistemi özelliği ön plana çıkan cihazlarda Android ve iOS işletim sistemlerinin kapışması büyük. 2013 yılının son çeyreğinde olduğumuz şu günlerde açıklanan satış sonuçlarında özellikle de iOS ve Android işletim sistemli cihazlar neredeyse pastadan tüm payı almışlar gibi. Son yıllarda açıklanan satış oranlarında* Samsung Apple'dan tahtı aldı ve Samsung cihazların Android işletim sistemi içerdiğini de düşünürsek Android'in sadece Samsung markası ile bile iOS işletim sistemine karşı üstünlük sağladığı düşünülebilir. Bu düşünceden de öteye giderek resmi satış oranları açıklamalarında diğer markalarında çoğunun Android kullanımı ile Android işletim sisteminin iOS işletim sistemine üstünlük kurduğu görülüyor. Yukarıdaki resimde de görüldüğü üzere Android bu kapışmada İOS'u (elmayı) kesiyor. :) 

     Benim fikrim artık Android işletim sisteminin belinin bükülemeyeceği. Taşınabilir bir cihaz alsam işletim sisteminin Android olmasını tercih ederim. Çünkü iOS işletim sistemi daha bir kapalı kutu gibi geliyor bana.
    Son zamanlarda Nokia Lumia ile bir çıkış yakalayan Windows Phone 8 işletim sistemli taşınabilir cihazlar şu an bu devlere rakip olacak şekilde gözükmüyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde neler olacak. 

* Bu konuda bilgi edindiğim kaynaklar;
http://www.zaman.com.tr/ekonomi_akilli-telefon-rekabetinde-samsung-apple-ile-arayi-aciyor_2127736.html
http://www.androidhaber.org/android-tum-dunyada-pazar-payinda-yuzde-50-barajini-gecti/
http://www.ntvmsnbc.com/id/25392912/
http://sosyalmedyakulubu.com.tr/faydali-bilgiler/akilli-telefon-satis.html
http://www.bilgicagi.com/Yazilar/15401-androidten_daha_hizlisi_yok.aspx


1 yorum:

  1. Merhaba Sayın Yetkili,

    http://faskerhat.blogspot.com.tr/2013/11/android-ve-ios-kapsmas.html adresinde kaynak olarak gösterdiğiniz http://sosyalmedya-tr.com/faydali-bilgiler/akilli-telefon-satis.html adresini http://sosyalmedyakulubu.com.tr/faydali-bilgiler/akilli-telefon-satis.html adresi ile değiştirebilirseniz çok memnun oluruz.

    Teşekkür eder, iyi günler dileriz.

    YanıtlaSil