19 Kasım 2013 Salı

DDR4 ramler geliyor.

Son yıllarda bilgisayar donanım parçalarının form faktörlerinde yani fiziksel boyutları ve görüntülerinde çok büyük değişimler ve yenilikler olmamaktadır. Fakat iç yapılarında sürekli bir değişim vardır. Bu değişimlerden biri de rem "ram" belleklere geldi ve 2013'ün sonunda yani bugünlerde piyasaya sürülecek. Fakat ilk başlarda fiyatlarının cep yakacağını düşünüyorum.


  • Yeni bellek standardı olan DDR4, %20 daha düşük güçte, 1.2 voltta çalışarak daha az güç tüketimi yapacak. Burdan şı çıkarımda bulunabiliriz; özellikle ileriki zamanlarda bu standardın mobil cihazlara monte edildiğini düşünürsek, mobil cihazların şarj sürelerini artıracaktır. 
  • DDR3'te tek bir rem en fazla 4 GB olurken DDR4'te 16 GB olacak. Bir anakartta 4 ram slotu yani rem yuvası olduğunu düşünürsek 64 GB rem bellekli bir bilgisayar uçuşa geçecektir. Oyun müptelaları ve film hazırlayanlar buna çok sevinecek. Hatat 2 rem yuvalı anakartlar bile yeterli olur diye düşünüyorum.
  • DDR3'te en fazla 1.0 GHz veri iletişim hızı var iken DDR4'te 2.1 GHz'e kadar çıkacak. Bu  hızın da artacağının göstergesi.
Buna standarda uygun anakartlar da yakın zamanda çıkacak, DDR4 remlerin ve anakartların çabucak yaygınlaşması ve ucuzlaması dileğiyle bilişim dünyasına hayırlı olsun :)
Kaynak : http://www.crucial.com/promo/DDR4.aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder