6 Kasım 2013 Çarşamba

İstanbul, Trafik ve Bilişim


Başlığa bakınca ne alakası var diyeceksiniz belki, ama yazıyı okuyunca hak verirsiniz diye düşünüyorum. Nüfus bakımından ve finans bakımından dünyanın en büyük şehirlerinden olan İstanbul, tarihi, güzellikleri ve iş hayatının merkezi olmasından dolayı adından çok söz ettiriyor. "İstanbul deyince aklınıza ne gelir?" gibi bir soru sorulduğunda cevapların içinde yukarıdakiler ilk sıraları alır fakat bunların yanında da karmaşa ve trafik de çok akla gelen şeylerdendir.


Evet maalesef zamanında yapılan imar hataları yüzünden bu kalabalığın trafiğini kaldıramayan yollar çoğunlukla çileye dönüşüyor. 


Şimdi gelelim işin bilişim boyutuna. Diyoruz ya devir bilişim çağı, neredeyse artık her şey bilişimle alakalı. İşte bu trafiğin de bilişimle alakalı bir yönü var özellikle İstanbul'da yaşayanların bir çoğunun takip ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir hizmeti olan Trafik Kontrol Merkezi sitesinde yoğunluk haritasına tıkladığınızda şehir içindeki yolların yoğunluk durumları renklerle ve araçların ortalama hızları 285 kontrol noktasından sisteme aktarılıyor ve çeşitli bilgilendirmeler yapılıyor. Ayrıca İBB CepTrafik adında Android işletim sistemli cep telefonları ve iOS işletim sistemli cep telefonları için uygulama mevcut. Bu site ve uygulama sayesinde İstanbul'da yol seçimi yapabilirsiniz. Bu da sizin için ufak bir çözüm olabilir. Bu çözüm de bilişim sayesinde gerçekleşmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder